Beszámoló a világkiállítás Jószolgálati Programjáról

Beszámoló a világkiállítás Jószolgálati Programjáról

Beszámoló a világkiállítás Jószolgálati Programjáról  

A Civilút Alapítvány az „Egy a Természettel” Vadászati ​​és Természeti Világkiállítás Jószolgálati Programjának keretében 140 csoport számára tette lehetővé a kiállítás díjmentes látogatását; fogyatékossággal élők, nagycsaládosok, egyszülős családok, illetve idős emberek tekinthették meg a kiállítást a HUNGEXPO-n.    

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezői elkötelezettek voltak abban, hogy a fogyatékossággal élő embertársaink számára elérhetővé tegyék, illetve megkönnyítsék a kiállítás látogatását. Ezt szolgálta az „Egy a Természettel” Jószolgálati Program, amelynek együttműködő partnerei a Szerencsejáték Zrt. és a Civilút Alapítvány voltak.  

A Program keretében a fogyatékossággal élőket segítő szervezeteknek, valamint a Civilút Alapítvány nehezítettséggel élőket támogató együttműködő partnereinek a csoportjai előzetes regisztráció után, díjmentesen tekinthették meg a Világkiállítás központi rendezvényét a Hungexpon.  

A Civilút Alapítvány szervezésében összesen 140 csoport látogatta meg a kiállítást, közel 2300 fogyatékossággal élő ember, nagycsaládosok, egyszülős családok és idősek vettek részt a programon. A helyszín akadálymentes volt a kerekesszékesek, a babakocsis kismamák, az idősek és a mozgásukban korlátozottak számára, valamint a kognitív zavarral élők számára. A Világkiállítás központi helyszínét az akadálymentesség szempontjából az Acces4you mérte fel és minősítette, az akadálymentesítési program megvalósítását a Szerencsejáték Zrt. támogatja a társadalmi felelősségvállalás keretében.