Oktatás

Lelki változások a várandósság és a szülés utáni időszakban

A Civilút alapítvány és a Védőnők Szakmai Szövetsége közötti együttműködés keretében a Mindenkinek a mentális egészségről programban szerveződő online beszélgetés fókuszában a kismamák lelki egészsége áll. A terhességről, szülésről, gyermekágyi nehézségekről, a család szerepéről is beszélgetünk, összefoglaljuk a védőnők szerepét, feladatát, képzését, sőt, a "kompetens" magzat fogalmával is megismerkedhetünk, aki már az anyméhben is érző, tapasztaló lény.

Egyszülősként a COVID-dal szemben

A Mindenki program keretében online panelbeszélgetést tartott a Civilút és az Egyszülős Központ. A résztvevők ezúttal arról beszélgettek, hogy az egyszülős családoknak milyen mentális problémát jelent a járványhelyzet, és azokat hogyan érdemes kezelni.

A kamaszkor és problémái a COVID árnyékában

Edukációs kerekasztal-beszélgetéseket szervez a Civilút a „Mindenki” projekt keretében, hogy minél többen felismerjék a mentális problémákat és a mentális egészség fontosságát.  Az első online beszélgetés 2020. november 29-én, a Felelős Szülők Iskolájával közösen valósult meg, témája a kamaszkor volt.