carousel

Magda, a Szabó - ingyenes színházi előadás

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ LEJÁRT

A Civilút Alapítvány Odaadó Programja tisztelettel és szeretettel meghívja Önt a Magda, a Szabó című színházi előadásra.

Időpont: 2022. november 27. (vasárnap) 15.00 óra. (Az előadás időtartama: 70 perc)

Helyszín: Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár (5300 Karcag, Dózsa György u. 5-7.)

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, csak olyan személyek regisztráljanak, akik biztosan részt vesznek az eseményen!
Minden résztvevő számára külön regisztráció szükséges, azonban egy e-mailcímmel több személy is regisztrálhat.

Az előadásról:
Az írónő, akit nem kell bemutatni... minden magyar Magdája; akit oly ismerősnek vélünk világhírű regényei által, melyekbe nem egyszer életének fontos epizódjait is megírta.
De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az
írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket "üldözte"? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, amikor elvette az esélyt? Vagy mégis inkább ők akarták így? Lehetett-e teljes az életük, vagy épp így lett teljes, "csak" együtt, mindörökké?
Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak, legyen szó párkapcsolatról, a karrierről, gyermekvállalásról. S míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás. És új ismerőssé válik Szabó Magda, az Ember.
Előadja: Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett
Rendező: Mészáros Tibor
Produkciós vezető: Porkoláb Gyöngyi

Tájékoztatjuk, hogy a vonatkozó előírások értelmében közintézményekben 20 C-os hőmérsékletet biztosítanak, ezért javasoljuk, hogy öltözzenek a megszokotthoz képest melegebben.