A Civilút Alapítvány bemutatkozott a Tranziton

A Civilút Alapítvány bemutatkozott a Tranziton

A Civilút Alapítvány bemutatkozott a Tranziton  

A Civilút Alapítvány bemutatkozott a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpon. A nagy sikerű rendezvényen a résztvevők játékos és interaktív formában ismerhették meg az Alapítvány szemléletformáló, edukációs programjait, célkitűzéseit.  

A Civilút Alapítvány küldetése, hogy felhívja a figyelmet az egyéni és társadalmi felelősségvállalás fontosságára az élet minden területén. A programok célja az edukáció, a szemléletformálás, az együttműködés kialakítása, a társadalmi, szociális érzékenység növelése, jószolgálati programok koordinálása. Kiemelt figyelmet fordítanak az idősekre, a fogyatékossággal és nehezítettséggel élőkre, valamint a cukorbetegekre.  A Tranzit Fesztiválon játékos és interaktív formában mutatták be az Alapítvány tevékenységét.

A résztvevők megismerkedhettek a jószolgálati partnerségi programokkal, a szenior korosztályt segítő Odaadó portállal. Bemutatásra kerültek a Szeretettől Édes Főzősuli videói, amelyek mindenkit meggyőztek: az egészséges táplálkozás lehet szerethető, az ételek könnyen beszerezhető alapanyagokból, egyszerűen is elkészíthetők.

A fogyatékossággal élők inklúzióját támogató Kapocs Komplex Mintaprogram keretében egy meglepetéssel is készült az Alapítvány. A helyszínen Lakatos Norbert vak lufihajtogató – ahogyan ő nevezi magát: vaklufis - várta az érdeklődőket, s miközben kedves figurákat hajtogatott a lufikból, mesélt fogyatékosságáról is.

Ez a szemléletformáló akció is azt bizonyította, hogy a fogyatékossággal élő emberek hasznos és értékteremtő tagjai a társadalomnak.