A Civilút így segít eljutni az atlétikai vb-re

A Civilút így segít eljutni az atlétikai vb-re

Egyenlő esélyt termetünk a nehezítettséggel élő embertásaink számára, hogy a sport szerelmesei egyaránt részesei lehessenek a nagyszabású sporteseménynek. Az augusztusi atlétikai vb-n legyél te is ott a lelétón! „Munkánkkal azt segítjük elő, hogy a nagyszabású rendezvényen olyan társadalmi csoportok számára nyújtsunk ingyenes részvételi lehetőséget, akik egyébként nem, vagy csak nehezen juthatnának el a világbajnokságra.” – emelte ki a Civilút Alapítvány elnöke, Ruttkay Réka.

Alapítványunk a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság jószolgálati partnereként segíti, hogy a nagyszabású világrendezvényen gyermekotthonokban, állami gondozásban élő gyermekek, nagycsaládosok, egyszülős családok, nyugállományú katonák, fogyatékossággal, nehezítettséggel élő emberek, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság intézményeiben dolgozók ingyenesen vehessenek részt – derült ki a június 8-án a Nemzeti Atlétikai Központban rendezett sajtótájékoztatón. Több ezren juthatnak el az atlétikai vb-re a jószolgálati program segítségével. A jószolgálati program nagykövete Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta.

– Célunk, hogy mindenki a részesévé váljon az eseményeknek, hogy együtt lássuk vendégül a világot. Közösségek építése, közös időtöltés és közös élmények! Erről szól a Civilút Alapítvánnyal kötött jószolgálati együttműködés, ahol az alapítvány mintegy 50 partnerszervezetén keresztül többezer rászoruló számára biztosítunk ingyenes belépési lehetőséget a világeseményre – emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. 

– A fenntarthatósági programunkba nem csak azt foglaltuk bele, hogy fát ültetünk, erdőt telepítünk, PET-palackokat gyűjtünk, vagy amennyire csak lehet, zölden közlekedünk, hanem azt is, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük a világbajnokságot. Azok számára is, akik valamilyen nehezítettség okán önerőből nem jutnának el ide. A Civilút Alapítvány segítségével most több ezrük számára biztosítjuk, hogy átéljék azt a csodát, amit az atlétikai vb jelent majd augusztusban – mondta Németh Balázs, az atlétikai vb-t szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

A budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programjának egyik fontos pillére a társadalmi felelősségvállalás és ezen belül a társadalmi befogadás elősegítése. A szervezők szándéka, hogy Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye mindenki számára elérhető legyen - különös tekintettel nehezítettséggel élő embertársainkra.

Ezen cél érdekében a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság és a Civilút Alapítvány jószolgálati együttműködést indított, amelynek köszönhetően a Civilút Alapítvány közel 50 partnerszervezetén keresztül több ezer nehezített helyzetben élő embertársunk juthat el az augusztusi világversenyre, hogy a helyszínen, a lelátón szurkolva láthassák az atlétika szuperhőseinek versengését. A program többek között nagycsaládosokat, állami gondozásban élő gyermekeket és fogyatékossággal élő embereket érint, de Covid-árvákhoz is eljut a lehetőség.