A Civilút is részt vett a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamán

A Civilút is részt vett a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamán

2023. október 14-15-én zajlott le 38. alkalommal a SPAR Budapest Maraton fesztivál, mely Magyarország legnagyobb szabadidő sportrendezvénye, több, mint 30 ezer résztvevővel. A szombati napon a rövidebb távok és a családi programok voltak előtérben, vasárnap pedig a félmaraton és a maraton került lebonyolításra a város népszerűbb pontjain.

A Civilút Alapítvány a FODISZ-szal, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségével dolgozott együttműködésben a Spar Budapest Maraton eseményén, kiemelten a Ne sülj fel! kvízzel és a Varázsceruza - Hagyj nyomot a világban Pásztor Annával szerencsekerékkel kapcsolatos szemléletformáló programjában. Az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a fogyatékossággal élők helyzetére és szemléletformáló beszélgetéseket kezdeményezzünk a résztvevőkkel.

A szerencsekerék aktivitásunk nagy népszerűségnek örvendett, összesen 302-en szkennelték be a QR kódot, ami feltétele volt annak, hogy az aktivitásban részt tudjanak venni. Az aktivitás arról szólt, hogy a kód segítségével a résztvevők bekövetik a Varázsceruza Facebook oldalát, ezután pörgetnek a szerencsekerékkel és ajándékot nyerhetnek.

A Ne sülj fel! Kvízben körülbelül 55-60 fő vett részt, akik a kitöltéssel sárga napszemüveget kaptak.

A futamon ebben az évben 700-nál is több fő regisztrált, ami azt mutatja, hogy egyre több ember számára bír jelentőséggel az inklúzió és a fogyatékosok helyzete.