A Hét Embere műsor vendégei voltunk

A Hét Embere műsor vendégei voltunk

A Hét Embere műsor vendégei voltunk  

Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kuratóriumi tagja és Trokán Péter színművész, az Odaadó Nagykövete A Hét Embere című műsorban részletesen bemutatta az Odaadó Portált. Szó esett többek között az Odaadó Portál szellemiségéről, alapelveiről és célkitűzéseiről, valamint az Odaadó Nagykövet szerepéről is.

- A Civilút célja az Odaadó Portál létrehozásával a segítségnyújtás, a szemléletformálás és a példaadás. Segítséget adunk az időseknek az aktív és független életvitelhez, és segítséget adunk azon családoknak is, akik esetleg távol élnek az idős szülőktől, de gondoskodni szeretnének róluk a mindennapokban - mondta Gulyás Andrea. Hozzátette: nagyon fontos célkitűzés a szemléletformálás, hogy az idősekkel szembeni törődés és felelősségvállalás egyfajta piaci értékként jelenjen meg a szolgáltatóknál. Végül, de nem utolsó sorban a Civilút szeretné elérni, hogy azokra a vállalkozókra, cégekre, intézményekre, civil szervezetekre, akik odaadással, törődéssel fordulnak az idősek felé, példaképként tekintene a közösség.

Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete többek között arról beszélt, hogy ez a kezdeményezés erősíti a generációk együttműködését, a szolidaritásra és a törődésre épül. Szólt arról is, hogy a portálon működő értékelő rendszer erősíti a bizalmat és a jól végzett munka örömét csak fokozza, ha azt elismerik.

A műsor házigazdája, Schmuck Andor a jövőbeli tervekről is kérdezte a vendégeket. Elhangzott többek között, hogy érkezett javaslat mobil applikáció fejlesztésére és közösségi programok szervezésére is. 

A Hét Embere című műsor itt megtekinthető:  https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=8XdT2CuKhII