A klasszikus magyar konyha a Főzősuli 7. leckéjében

A klasszikus magyar konyha a Főzősuli 7. leckéjében

A klasszikus magyar konyha a Főzősuli 7. leckéjében

A Szeretettől Édes Főzősuli 7. leckéjében nokedli készült, szénhidrátcsökkentett formában. Így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják, természetesen mértékkel. Az adásban a tej és a tejtermékek szerepéről is szó esett.

Az elmúlt években a tej és tejtermékek táplálkozásban betöltött szerepéről sok érvet és ellenérvet lehetett olvasni. Mindenesetre az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásnak része a tej és a tejtermék. Egyrészt fontos fehérjeforrás. Másrészt jelentős kalciumforrás, ráadásul a kalcium felszívódásához szükséges közeget is biztosítja. A gyermekeknél pedig nagyon fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű kalcium biztosítása, hiszen gyermekkorban, tinédzserkorban zajlik a csonttömeg kialakulása.  

A Szeretettől Édes Főzősuli 7. adásában Vrábel Kriszta, a Főzősuli séfje bemutatja, hogy használhatók fel a tejtermékek, hogy az olyan klasszikus ételnek, mint a nokedli, csökkentsük a szénhidráttartalmát.

A közreműködő családszervezet ezúttal a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány volt.

A video megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=LMi7-hCkgyg&t=78s

A pontos receptet itt lehet igényelni: https://www.civilut.hu/szeretettol-edes