A magyarok közérzete az elmúlt két évben

A magyarok közérzete az elmúlt két évben

A magyarok közérzete az elmúlt két évben

A Lelki Egészség Világnapja alkalmából „A magyarok közérzete az elmúlt két évben” címmel tartott műhelykonferenciát a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS). A rendezvényen a Civilút Alapítvány is részt vett.

Magyarország egy kiegyensúlyozott és biztonságos ország, ahol az emberek boldogok - mondta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke a KINCS „A magyarok közérzete az elmúlt két évben” című műhelykonferenciáján.

Az intézet bemutatta az országos reprezentatív vizsgálatának eredményeit, amely 2020. november és 2022. szeptember között készült. A kutatás a magyar emberek boldogság-, biztonság-, egészség- és elégedettségérzetét, illetve saját dolgaik alakulását vizsgálta.

Dr. Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a családok ereje mindent írjon felül, mert ez visszahat az egyéni egészségre is. A kormányzat pedig igyekszik minden támogatást megadni a családoknak, hiszen erős családokból épülhet erős nemzet.

Dr. Pári András, a KINCS kutatási vezetője és Nagy Tímea kutató-elemző elmondták, hogy az elmúlt két évben a magyar emberek alapvetően boldognak tartották magukat, átlagosan 7,4-gyel jellemezték lelki állapotukat egy 1-től 10-ig terjedő skálán.

A konferencián a Civilút Alapítvány is részt vett.