A Mindenki mozgalomról az M1 Ma reggel című műsorában

A Mindenki mozgalomról az M1 Ma reggel című műsorában

A Mindenki mozgalomról az M1 Ma reggel című műsorában

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író és Igor Lazin grafikusművész az M1 Ma reggel című műsorában beszélt a Mindenki mozgalomról és az @anximeter nevű Instagram oldalról.

A Civilút 2020-ban indította el a Mindenki elnevezésű programot és társadalmi mozgalmat, amelynek küldetése, hogy csökkentse a mentális betegségekkel kapcsolatos stigmát, diszkriminációt és ezáltal hozzájáruljon a mentális betegségek jobb megértéséhez, közelebb vigye a „témát” az emberekhez.

A program az idei évben az Anximeter nevű Instagram-oldal segítségével a fiatalabb korosztályt is megszólítja, és a szorongás felismerésére, illetve az azzal való megküzdési lehetőségekre hívja fel a figyelmet.

Az Anximetert, Anx és Anxilla figuráját Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író és Igor Lazin grafikusművész az M1 Ma reggel című műsorában is bemutatta. Fontos, hogy az emberekben tudatosuljon: a szorongás normális dolog, hiszen a lélek változik, reagál. Az @anximeter elindítja, támogatja az embereket abban, hogy önmagukkal foglalkozzanak.