A Varázsceruza a Mokkában

A Varázsceruza a Mokkában

A Varázsceruza a Mokkában  

A Varázsceruza – Legyen idén még több a mosoly! jótékonysági kezdeményezésről Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány koratóriumának a tagja beszélt a TV2 Mokka című műsorában.  Az idei évben a Varázsceruza akció szeptember 10-ig tart, a rajzeszközöket a sérült gyermekek számára gyűjti a Civilút Alapítvány.  

A Civilút Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben idén is meghirdette a Varázsceruza jótékonysági akciót. Rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára.  

A jótékonysági akcióról Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora beszélt a Tv2 Mokka című műsorában. Mint mondta, tavaly 6265 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket az Alapítvány az  Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közreműködésével jutatott el a fogyatékossággal élő gyermekeknek.  

- Szeretnénk, ha idén még több mosolyt tudnánk rajzolni közösen a sérült gyermekek arcára. Erre utal az akció elnevezése is: Varázsceruza - Legyen idén még több a mosoly! Bízunk benne, hogy idén még többen megismerik az akciónkat és támogatják a kezdeményezést – mondta Gulyás Andrea.  

A rajzeszközöket 2021. szeptember 10-ig gyűjti a Civilút Alapítvány, a kezdeményezéshez több formában is csatlakozhatnak, cégek, vállalkozások, más civil szervezetek vagy magánszemélyek.  

A rajzeszközök leadhatók a gyűjtőpontokon:

  • Bake My Day Pékség Hegyvidék (1126 Budapest, Böszörményi út 34/a.)
  • Egyszülős Központ (1085 Budapest, Üllői út 30.)
  • Tisztelet Társasága (1051 Budapest, Sas u. 1.)  

A rajzeszközöket postán is várják, a cím: Civilút Alapítvány - 1112 Budapest, Olt utca 23.  

Emellett a jótékonysági kezdeményezés támogatható pénzadománnyal az alábbi számlaszámon: GRÁNIT Bank Zrt. 12100011-10545117. (A közlemény rovatba írják be: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány színes ceruzákat vásárol a fogyatékossággal élő gyermekek számára.  

Gulyás Andrea elmondta, az akció indulása után már több felajánlás és adomány érkezett cégektől. Az Alapítvány bízik benne, hogy még többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.