Cinti és Dzsenifer a saját kezükbe vették sorsukat

Cinti és Dzsenifer a saját kezükbe vették sorsukat

„Isten azoknak adja a terhet, akik a legerősebbek.” – ezt mondja a tiszakanyári testvérpár, Cinti és Dzsenifer, akik a családot hátrahagyva két évvel ezelőtt költöztek Budapestre, hogy megismerjék az őket körülvevő világot, dolgozzanak, tanuljanak és fejlődjenek.

Cinti és Dzsenifer születésük óta vakok. Eddigi életüket a szülői házban, a négy fal között töltötték, ám amióta a fővárosban élnek, nagyot fordult velük a világ. Most éppen a Varázsceruza – Hagyj nyomot a világban Pásztor Annával tehetséggondozó mentorprogramban vesznek részt, és életük első fellépésére készülnek a Magyar Zene Házában.

„Nagyon sokat adott nekünk ez a három hónap, imádunk énekelni, ezért is kivételes lehetőség, hogy beválasztottak a tehetségkutatóba, ráadásul testvérpárként.” – mondta el Cinti, aki Dzseniferrel kéz a kézben csinálják végig a nagy kalandot.

Elárulták azt is, hogy noha az otthoniak korábban nagyon féltették őket, most mégis támogatják, hogy a saját útjukat járják. A költözés előtt a lányok feltették a kérdést: mi lesz velünk, ha ti már nem lesztek?

„Mindig is arra vágytunk, hogy a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat. Örülnek a sikereinknek. Tudják, hogy jó élményekkel gazdagodunk, és vigyázunk magunkra.” – tette hozzá Cinti. Testvérével megtanultak egyedül közlekedni, részmunkaidőben telemarketingesként dolgoznak, iskolába járnak, hogy leérettségizzenek, jelenleg a Vakok Intézetében élnek és rendszeresen járnak templomba. A sok kötelesség mellett imádják az életet, sok barátnőt szereztek, imádják a divatot, Dzsnefier smink nélkül szinte ki se lép az ajtón és imádják a meséket. A kedvencük a toronyba zárt Aranyhaj története, ami talán nem is véletlen.

A családtól távol vannak, de egymásra mindig támaszkodhatnak. Dzsenifer számára testvére mellett a másik legnagyobb kapaszkodót zene a jelenti.

„A zene nekem a gyógyír, ha szomorú vagyok, ha jól érzem magam, ha menekülni szeretnék, mindig a dallamok felé fordulok. Most nagyon jól érzem magam, izgalmas szakasza ez az életemnek, Danival és Annával, meg az egész csapattal. Sokat tanítottak minket, aminek hála nagy fejlődésen mentünk keresztül.” – osztotta meg velünk Dzsenifer, akinek az az álma, hogy profi szinten foglalkozzon a zenével.