Civil összefogás és adománygyűjtés a Piros Orr Bohócdoktorok munkájának támogatásáért

Civil összefogás és adománygyűjtés a Piros Orr Bohócdoktorok munkájának támogatásáért

740 fő vett részt a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány adománygyűjtésén december 10-én a Millenáris Parkban. A családi napon több családügyi szervezet mellett a Civilút Alapítvány is csatlakozott, hogy a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkáját segítsük.

A vasárnapi rendezvényt az esemény fővédnöke, Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár asszony nyitotta meg ünnepi köszöntésével és a megjelent családügyi szervezetek vezetőivel közös gyertya gyújtásával. A talp alá valóról a Ringató gyerekkoncert és a Kaláka együttes, az ünnepi kézműves programokról és mozgalmas játszóházról a megjelent civil szervezetek, a Fiatal Családosok Klubja, a Szülők Háza Alapítvány és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gondoskodtak.

A Civilút Alapítvány Szerencsekereke garantálta, hogy egy család se térjen haza meglepetés nélkül, s mindenki szerencsét próbálhatott az ajándékokat rejtő keréknél. A család minden tagja találhatott kedvére való meglepetést nemtől és kortól függetlenül. Akinek még ezek után is fért a kezébe meglepetés, annak Lakatos Norbi, a Vakfulis barátunk kívánsága szerinti léggömbbel kedveskedett. A 35 féle léggömbből mindenki kiválaszthatta a számára legkedvesebbet; Norbi keze alatt futószalag szerűen születtek a színes elefántok, kiskutyák, repülők, virágok; a kínálatnak csak a fantázia szabhatott határt. Célunk, hogy Norbi munkájával is részt vállaljunk a szemléletformálásból, és felhívjuk a figyelmet a fogyatékossággal élő emberek értékteremtő munkájára. A standokat látogató családok elégedettségüket és jószándékukat a Piros Orr Bohócdoktoroknak szánt pénzadományukkal fejezhették ki, de jutott széles mosoly, hálás köszönet és boldog gyerekkacaj is mindenkinek.