Családszervezetek IX. konferenciája

Családszervezetek IX. konferenciája

Családszervezetek IX. konferenciája

2021. február 2-án tartották meg a Családszervezetek IX. konferenciáját, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által életre hívott tanácskozás-sorozat ezúttal az online térben valósult meg.  

A konferenciát Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter és Zsigó Róbert államtitkár is köszöntötte.  A Civilút Alapítvány részéről Ruttkay Réka, a kuratórium elnöke vett részt a tanácskozáson és a résztvevőknek bemutatta az alapítvány által létrehozott, az online térben megvalósuló idősbarát Integrált Szolgáltató Központot, az Odaadó Portált.  

Az Odaadó Portál új szemlélettel, innovatív módon közelíti meg az idősekről való gondoskodást, tekintettel van a szenior korosztály eltérő igényeire és értékeire, biztosítja a független életvitelhez szükséges gondoskodást, biztonságot valamint erősíti a társadalmi felelősségvállalást.

Az odaado.hu lehetőséget biztosít az időseknek, hogy egy helyen megtalálják a számukra releváns, megbízható információkat, ismeretterjesztő anyagokat (hírek, cikkek, tudástár); valamint azon szolgáltatókat (cégek, vállalkozások, intézmények, civil szervezetek), amelyek időseket érintő szolgáltatásokat, programokat kínálnak és gondoskodónak, megbízhatónak vallják magukat. A weboldalon az idősek maguk is felajánlhatják szakértelmüket, tudásukat önkéntesként vagy ellenszolgáltatásért cserébe. Az önkéntesség, illetve a munkavállalás nemcsak az elmagányosodás és az izoláció ellen jelent segítséget, de ezáltal társadalmilag és gazdaságilag is hasznos tevékenységet végezhetnek, amely hozzájárul, hogy aktív időskort éljenek meg. 

Az Odaadó Portál elsősorban az idősek számára nyújt segítséget, de közvetett módon sok család számára is megoldást kínál. Elsősorban azokra a családokra gondolunk, ahol az idős szülök külön háztartásban, esetleg távol, vidéken élnek. Az odaado.hu segítségével ezen családok is könnyebben, egyszerűbben tudnak gondoskodni szüleikről a mindennapokban – emelte ki Ruttkay Réka.