Császár Antalné szívén viseli az idősek sorsát Odaadó díj Közösségi kategória 2022

Császár Antalné szívén viseli az idősek sorsát Odaadó díj Közösségi kategória 2022

Császár Antalné szívén viseli az idősek sorsát Odaadó díj Közösségi kategória 2022

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kötelékébe tartozó Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon ajánlására, a zsűri döntése értelmében Közösségi kategóriában Odaadó díjat vehetett át 2022-ben Császár Antalné élelmezésvezető. A díjazottat Kerepeczki Magdolna intézményvezető méltatta.

Császár Antalné a kilencvenes évektől a szociális szférában dolgozott, jelenleg már nyugdíjas. Munkaköreiből és személyiségéből adódóan mindig kulcsfontosságú szerepelője volt a Mórahalmi Idősek Otthonának. Az intézményben tevékenykedett raktárosként, osztályvezető ápolóként, majd pedig élelmezésvezetőként, amit 20 évig végzett elhivatottsággal.

Határozottsága, kreativitása, pozitív személyisége segítette a rábízott idősek és az intézmény mindennapjait. Nagy munkabírása, folyamatos szakmai fejlődése és segítőkész attitűdje miatt hamar kivívta az itt lakó idősek, és hozzátartozók, valamint a munkatársak tiszteletét. Saját életével mutatott példát, miközben mélyen megértette az otthon lakóit. Bátran fordulhatott hozzá bárki, szakértelmével hétköznapi tudásával, és otthonról hozott értékeivel segítette a problémák megoldását.

Császár Antalné, Marika élelmezésvezetőként nagyon fontosnak tartotta lakóink jó tápláltsági állapotának megőrzését, amellyel támogatta a betegségekkel szembeni védekezést és a jó közérzetet, a jó hangulatot, a szellemi frissességet. Az étlapok összeállításánál törekedett a lakói igények, kívánságok kielégítésére.

Az intézményen kívüli közétkeztetésben részt vevő lakossági diétás menü biztosításáért is felelt, amelyet a folyamatos pozitív visszajelzések kísértek. Példaértékű kapcsolatot tartott a segítőkész, adományokat felajánló helyi termelőkkel és vállalkozókkal, emellett a konyha kapacitásával segítette a városi és a megyei intézmények rendezvényeit is.

Nem volt olyan rendezvény, vagy esemény, amelyre ne a háziasszony izgalmával készült volna. Rugalmasságával és állhatatosságával minden területen példaértékű munkát végzett. Mindennapi munkája nem kötelezettséget jelentett számára, hanem életfeladatot. Még a szabadnapjain sem hagyta ott soha teljesen a munkáját, állandó elhivatottsággal, odaadással kezelte az élelmezést, ezáltal az idős emberek folyamatos, minél jobb színvonalú ellátását. Az intézmény, a város és az otthon idős lakói is sokat köszönhetünk neki.