Édes élet egészségesen – Főzősuli 3. lecke

Édes élet egészségesen – Főzősuli 3. lecke

Édes élet egészségesen – Főzősuli 3. lecke  

Az édességekről nem kell lemondanunk, ha egészségesen akarunk élni. Csak jól kell megválasztani az alapanyagokat. A Szeretettől Édes Főzősuli harmadik leckéje arról szól, hogy hogyan lehet egy édességet egészségesebbé tenni.  

A Szeretettől Édes Főzősuli 3 videója bemutatja, hogy lesz egy desszert egészséges. Vrábel Kriszta, a Főzősuli séfje céklás brownietortát készít eperhabbal. Az egészséges édesség titka, hogy zöldség felhasználásával készült.  

Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alappillére, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) elkészítette a legújabb magyar táplálkozási ajánlás, az okostányér szerint naponta legalább 4 adag zöldséget vagy gyümölcsöt kell fogyasztani. ( 1 adag = 10 dkg friss, párolt vagy főtt, idényjellegű zöldség.) Egy adag mindenképpen friss vagy nyers legyen. A burgonya nem számítandó bele a napi adagba.  

A Szeretettől Édes Főzősuli meghívott vendége a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és Sikosné Bogárdi-Mészöly Andrea, a Ficsak Érd Alapítvány vezetője volt.  

A videó megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=oqUlWu0Idug

A pontos receptet itt lehet igényelni: https://www.civilut.hu/szeretettol-edes