Edukációs program a mentális egészségről

Edukációs program a mentális egészségről

Edukációs program a mentális egészségről 

Edukációs kerekasztal-beszélgetéseket szervez a Civilút a „Mindenki” projekt keretében, hogy minél többen felismerjék a mentális problémákat és a mentális egészség fontosságát.  Az első online beszélgetés 2020. november 29-én, a Felelős Szülők Iskolájával közösen valósult meg, témája a kamaszkor volt.  

A Civilút által indított „Mindenki” elnevezésű projekt célja, hogy csökkentse a mentális betegségekkel kapcsolatos stigmát, diszkriminációt, és ezáltal hozzájáruljon a mentális betegségek jobb megértéséhez, a betegségek társadalmi elfogadottságának növeléséhez. A cél megvalósítása érdekében edukációs programokat - a járványveszélyre tekintettel online kerekasztal-beszélgetéseket – szerveztek szakértők bevonásával. Az első ilyen online beszélgetés témája a kamaszkor volt „A kamaszkor és problémái a Covid árnyékában” címmel.

Az edukációs program első lépéseként a szakértők egy anonim kérdőív segítségével összeállították a beszélgetés fő témaköreit. Az online adásban pedig Szy Katalin klinikai szakpszichológus, író szakmai oldalról válaszolt a szülők és pedagógusok által megfogalmazott kérdésekre, felvetésekre, és számos praktikus, gyakorlati tanácsot is adott a kamaszok mentális egészségével kapcsolatban.

A beszélgetés résztvevői:

Szy Katalin klinikai szakpszichológus, író

Kónya Noémi mestertanár, igazgató-helyettes

Tihanyi Rita tanulásmódszertan-tréner, pedagógus

Balog Fruzsina szülő

Riporter, moderátor: Tibenszky Moni Lisa újságíró, Felelős Szülők Iskolája alapítója