Együtt a családokért

Együtt a családokért

Együtt a családokért

Együttműködési megállapodást kötött a Civilút Alapítvány és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, hogy programjaikkal a jövőben közösen tudják segíteni a családokat. Mindkét szervezet fontosnak tartja a családbarát szemlélet erősítését, valamint a térségben működő családszervezetek és az érdekeiket képviselő civil kezdeményezések együttműködésének megszervezését.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) Szíjgyártó Judit, a Civilút Alapítvány társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója mutatta be a Civilút Alapítvány márkáit és projektjeit, amelyekkel a családokat segítik. Az Alapítvány széles körben érzékenyít nagyobb célcsoportokat, együttműködéseket és önkéntes toborzást szervez, kreatív koncepciók során működik együtt civil szervezetekkel, közintézményekkel és piaci nagymárkákkal egyaránt, projektérzékeny üzenetekkel szólítja meg a releváns célcsoportokat. Az igazgató külön kiemelte a családok számára értékes programokat, együttműködési lehetőségeket.

Az időseknek szól az Odaadó-program, amelyben online elérhető Odaadó Szenior Akadémiát szerveznek, Odaadó-torna és -testmozgás videókat készítenek és Facebook-oldalt üzemeltetnek. Az odaado.hu egyszerre ad naprakész tudástárat idősügyi kérdésben, és megmutatja a közelben lévő szolgáltatókat. Az oldalra bárki ingyenesen regisztrálhat, és tagja lehet az Odaadó-közösségnek. Az Odaadó mobilapplikáción is elérhető.

A Szeretettől Édes Főzősuli cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciával élőknek szól. A Civilút Alapítvány Youtube-csatornáján elérhető főzős videósorozatban Vrábel Kriszta gasztroblogger és Shenker-Horváth Kinga dietetikus, táplálkozástudományi szakember egyszerű, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor ízletes ételek elkészítését és dietetikai tanácsokat oszt meg. A receptek webes feliratkozással igényelhetők online vagy nyomtatott formában.

A Civilút Alapítvány Jószolgálati partnerségben működik együtt tömegrendezvények és kulturális események szervezőivel. A szervezők által felajánlott tiszteletjegyeket partnerszervezetein keresztül juttatja el többek között nagycsaládosokhoz, egyszülős családokhoz, fogyatékossággal, nehezítettséggel élő emberekhez.

Az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fogyatékossággal, nehezítettséggel élőkre. Együttműködéseket, szemléletformáló programokat és jótékonysági adománygyűjtő akciókat rendeznek. 

A Civilút Alapítvány mostantól együttműködik a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével is, így a programokban a KCSSZ és tagjai is részt vehetnek. 

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét több mint tíz egyesület alapította 2001-ben. Az alapítók célja a családbarát szemlélet Kárpát-medencei és nemzetközi terjesztése, valamint a térségben működő családszervezetek és az érdekeiket képviselő civil kezdeményezések együttműködésének megszervezése. A Szövetség erősíti a Kárpát-medencei magyarság nemzeti önazonosságának és összetartozásának tudatát, segítséget nyújt a magyar nyelv használatának határainkon túli fennmaradásában. A célok megvalósulását közösségi találkozók, szakmai konferenciák, kulturális rendezvények megtervezésével és megszervezésével is támogatja.

 

Borítókép: https://www.facebook.com/csaladszervezetek