Együttműködés a családszervezetekkel

Együttműködés a családszervezetekkel

Együttműködés a családszervezetekkel

A Civilút Alapítvány is részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által rendezett Családszervezetek XI. konferenciáján.  A tanácskozás célja, hogy a családszervezetek közösen, programjaikat összehangolva segítsék a családokat.

A családszervezetek célja a biztonság megteremtése, hogy a gyermekvállalás megvalósulhasson minél több családban. A családszervezetek konferenciája lehetőséget biztosít az együttműködésre, a közös gondolkodásra, és azt jelzi, hogy a családok aktívan és az öngondoskodásra is odafigyelve akarnak részt venni a jövő alakításában – hangzott el a Családszervezetek XI. konferenciáján március 3-án.

– Sokfélék vagyunk, mindenki más területen erős, de ez a sokféle erő végül mindig összeadódik – mondta bevezetőjében Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára arról beszélt a rendezvényen, hogy a családszervezetek fontos partnerei a kormánynak; számos javaslatot fogalmaznak meg azzal kapcsolatban, hogy milyen intézkedésekkel tudná még segíteni a kormány a családokat.

Kiemelte, a kormány a jövőben is arra törekszik, hogy a meglévő családtámogatási rendszert még kiterjedtebbé és komplexebbé tegyék azon elvek mentén, amelyeket a kezdetektől követnek. Ez az elvek, hogy minden vágyott gyerek megszülessen, a családok anyagi biztonságban éljenek, valamint minőségi kapcsolat legyen a munka és a családi élet között. Ennek érdekében folyamatos kommunikációra törekszünk a családszervezetekkel, mindig nyitva áll az ajtó előttük – mondta az államtitkár.

A konferencián a Civilút Alapítvány is részt vett, hiszen a Civilút egyik kiemelt feladata, hogy egyfajta összekötő kapocsként segítse az ugyanazon területért dolgozó civil szervezetek munkáját, a közszolgálati intézményrendszer és civil szervezetek közötti együttműködést.