Együttműködés a Femiliával

Együttműködés a Femiliával

Együttműködés a Femiliával  

A Civilút Alapítvány és a Femilia NetBox Nonprofit Kft. által aláírt Együttműködési Megállapodás célja a közös gondolkodás. A két szervezet az együttműködés során kiemelt figyelmet szentel a védőnőkre és a kismamákra, valamint egymás célkitűzéseinek a támogatására.

A Femilia olyan, mint egy digitális védőnőnapló. A weboldalon és a letölthető applikáció segítségével könnyebb, gyorsabbá – és a járványhelyzetben – biztonságosabbá válik a kapcsolattartás mind a várandós kismama, mind a védőnő számára. Mindkét felületet maga a védőnő érvényesíti, azaz validálja a várandós felé, így minden egyes várandósregisztráció a területileg illetékes védőnőhöz kötődik.

A Femilia projekt a már ismert digitális és mobiltechnológiák olyan összhangja, amely a családtervezés, a várandósság és a gyermekgondozás témák összefoglalására alkalmas. Lehetőség van a digitális várandós és a digitális babanapló létrehozására is. Hosszú távon lehetőség lesz a várandós aktuális tartózkodását –  például nyaralás alkalmával – rögzítve, bármely védőnőnél digitálisan bejelentkezni.

Az együttműködési megállapodás révén lehetőség nyílik arra, hogy a jövőben a Civilút és a Femilia egymás célkitűzéseit támogatva, közösen dolgozzon szakmai projekteken.