Felmentés a maszkviselés alól

Felmentés a maszkviselés alól

Felmentés a maszkviselés alól  

A Civilút Alapítvány üdvözli a kormány döntését, amely szerint az értelmi fogyatékossággal élők és az autizmus spektrumzavarral élők számára nem kötelező a maszk viselésére.  

A kormány döntése értelmében az autizmus spektrumzavarral élő személy nem köteles a maszk viselésére, ha az az illető számára nehézséget okoz.  A kivétel szabály alkalmazásához az autizmus tényét igazolni kell. Az autizmus spektrum zavar igazolására az Autisták Országos Szövetsége által kiállított AOSZ kártya szolgál, amelyet a szövetségénél lehet igényelni. További információk az AOSZ honlapján.  

Felmentést kaptak a kötelező maszkviselési szabály alól azok az értelmi fogyatékossággal élő emberek is, akik számára gondot okoz a maszkviselés. A mentességet ÉFOÉSZ tagkártyával kell igazolni.

A Civilút Alapítvány üdvözli a kormány döntését, amely tekintettel van az értelmi fogyatékossággal és autizmus spektrumzavarral élők speciális helyzetére. Köszönjük, hogy támogatták ezt az ügyet!

Kérjük, ha valaki maszk nélküli személyt lát üzletekben, tömegközlekedési eszközökön vagy olyan közterületen, ahol előírás a maszk használata, előítéletek nélkül, türelemmel szóljon, hiszen lehet, hogy az illető felmentést kapott a maszkhasználat alól.

fotó: éfoész.hu