Fogyatékossággal élő emberek számára indít tehetségkutató és tehetséggondozó programot a Civilút Alapítvány

Fogyatékossággal élő emberek számára indít tehetségkutató és tehetséggondozó programot a Civilút Alapítvány

Végre megoszthatjuk veletek az örömhírt: Varázsceruza – Hagyj nyomot a világban Pásztor Annával! címmel elindul zenei tehetségkutató és tehetséggondozó programunk!

Célunk, hogy kibővítsük és fenntarthatóvá tegyük az eddigi adománygyűjtő programunkat. Az egyszeri adományokon túl egy olyan programot álmodtunk meg, melyben a fogyatékossággal élő tehetségek megmutathatják egyediségüket. A három hónapig tartó képzésben résztvevő zenészeket Pásztor Anna fogja mentorálni egy zenei producer segítségével.

A szeptember 20-i sajtótájékoztatón a kuratórium elnöke, Ruttkay Réka beszélt arról, hogyan született meg a tehetséggondozó ötlete.

„A célunk a művészeti, a kulturális és a közösségi integráció segítése, a valódi értékteremtés. Az eddigi tárgyi adománygyűjtésen és a pénzadomány-gyűjtésen túl, most egy tehetségkutató, tehetséggondozó programot indítunk útjára, amelyen fogyatékossággal élő személyek indulhatnak.” – mondta el.

Megyeri Gabriella, a program kreatívigazgatója szerint a program hiánypótló.

„Egy átlagos tehetségkutató, tehetséggondozó programban nem indulnak egyforma eséllyel a fogyatékossággal élő és a fogyatékosággal nem élő tehetségek. Minden jó szándék és jó akarat mellett sem, mert a fogyatékossággal élők személyes története egyszerűen elviszi a fókuszpontot.” – egészítette ki.