Futással hívják fel a figyelmet a lelki egészség fontosságára

Futással hívják fel a figyelmet a lelki egészség fontosságára

Futással hívják fel a figyelmet a lelki egészség fontosságára

A Civilút „Mindenki” elnevezésű programja is csatlakozik a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamhoz  október 9-én a 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A Civilút a futóknak egy zöld színű baseball sapkát ad ajándékba, amelynek együttes viselésével az október 10-i lelki egészség világnapjára és a mentális egészség fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.  

1992 óta október 10-én tartják a lelki egészség világnapját, amellyel többek között a lelki zavarok megelőzésére, a mentális betegségekkel küzdők megfelelő kezelésére és életminőségük javítására igyekeznek felhívni a figyelmet. A világnap célja az is, hogy tudatosítsa: a lelki egészség nem mindenki számára magától értetődő és fontos, hogy a problémáinkat felismerjük, szakemberhez forduljunk velük.

A Civilút célja, hogy október 9-én – a lelki egészség világnapjának „előnapján” – egy látványos eseménnyel hívja fel a figyelmet a lelki egészség fontosságára. Mozgással sokat tehetünk testi-lelki egészségünkért, ezért a Civilút Mindenki programja csatlakozott a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamhoz. A futóknak pedig egy zöld színű baseball sapkát adnak a szervezők, hogy a zöld színnel hívják fel a figyelmet a lelki egészségre.

Október 10-én további meglepetéssel is készül a Civilút: bemutatják a „Mindenki magáról” pszichoedukációs játékot, amelyet a helyszínen kiosztanak a résztvevők között. A játék kreatív szerkesztője Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író.

A Civilút és a FODISZ mindenkit szeretettel vár 2021. október 9. és október 10. 10.00 – 15.00 óra között a 36. SPAR Budapest Maraton Fesztivál FODISZ sátornál (22-es számú sátor). Cím: Budapest, Pázmány Péter sétány, ELTE Lágymányosi Campusa előtti terület