Gyöngyösön és Veszprémben kezdte a MÁESZ a szűréseket

Gyöngyösön és Veszprémben kezdte a MÁESZ a szűréseket

Nem sokkal a Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja (MÁÉSZ) programjához való csatlakozás után rögtön két helyszínen is bemutatkozott a Civilút Alapítvány. Május 27-én Gyöngyösön, május 31-én pedig Veszprémben zajlottak a szűrések. Főként az idősebb korosztály vállalkozott az ingyenesen biztosított programra, a vérnyomás mérés, a látás-, a fogászati vizsgálatok és még sok más egészségmegőrzést segítő vizsgálatok a prevenció jegyében zajlottak. Alapítványunkat Kondákor Zsófi képviselte az eseményen. A színésznő nem csak a regisztrációt segítette, a Civilút szerencsekerékkel játékra is invitálta a vállalkozó kedvű embereket. 

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 76 szakmai szervezet összefogásával hazánk legnagyobb humanitárius formában megvalósuló népegészségügyi programja, mely az elmúlt 14 évben több mint félmillió látogatót számlált.

A Civilút Alapítvány azon túl, hogy stratégiai partnerként csatlakozott a MÁESZ kezdeményezéséhez, saját programjainak bemutatásával, népszerűsítésével készül az eseményeken. A résztvevők megismerkedhetnek az Odaadó Programmal, a cukorbeteg és egészséges életmódot folytató emberek számára született Szeretettől Édes Főzősulival, a fogyatékosügyi szemléletformáló Kapocs Komplex Mintaprogrammal, valamint a Varázsceruza – Hagyj nyomot a világban Pásztor Annával című adománygyűjtő és egyben tehetségkutató, tehetséggondozó programmal.

Alapítványunk célja az együttműködéssel, hogy minél nagyobb számban eljuthassanak az érintettek számára az egészségmegőrzéssel, a fogyatékosüggyel és idősüggyel kapcsolatos programjainak elemei.