Hallássérült focista gyermekek találkozhattak példaképeikkel az Év Sportolója Gálán

Hallássérült focista gyermekek találkozhattak példaképeikkel az Év Sportolója Gálán

Jószolgálati jegyek osztásával kezdte az évet a Civilút Alapítvány január 8-án a Magyar Állami Operaházban. Az év legjobban várt sport díjátadója, az Év Sportolója Gálán idén négy hallássérült gyermek álma vált valóra.

A Magyar Sportújságírók Szövetségével kötött jószolgálati együttműködést a Civilút Alapítvány, melynek köszönhetően Szőllősi György, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökének felajánlásával hat tiszteletjegyet kaptunk a nagyszabású eseményre. Az Ifj. Fekete László által vezetett Ezüstcipő Focisuli négy hallássérült fiatal két kísérővel lehetett részese az egész estés gálának.

A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál – címét megvédve – Kiss Péter Pál parakajakozó, a nőknél pedig Ekler Luca paraatléta nyert. A csapatok versenyében a szervátültetett asztalitenisz férfi páros lett az első.

A férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választotta meg a 2023-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) az M4 Sport-Az Év sportolója gálán.

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban – akárcsak tavaly – a férfi labdarúgó-válogatott lett, míg az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában a férfi kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot, ezzel a tavalyi sikerét ismételte meg.

Az MSÚSZ-életműdíját Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nemzet Sportolója, korábbi köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi tagja vehette át.