Hátrányos helyzetű gyerekek jutottak el a FIBA olimpiai selejtezőjére

Hátrányos helyzetű gyerekek jutottak el a FIBA olimpiai selejtezőjére

A Civilút Alapítvány 50 darab jeggyel segítette sportélményhez azokat hátrányos helyzetű gyerekeket és családtagjaikat, akik segítség nélkül nem, vagy csak kevés eséllyel jutottak volna el február 8-án soproni a lelátókra.

A szurkolókon nem múlt, elképesztő hangulat uralkodott a női olimpiai kosárlabda selejtezőn. A magyar csapat Kanadával, Spanyolországgal és Japánnal mérkőzött meg kvóta megszerzésért. A sportrajongók közül 50 embernek biztosan örök élmény marad a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) tornája, hiszen a Civilút Alapítvány és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével (MKOSZ) kötött jószolgálati partnerség jóvoltából jutottak ki a mérkőzésekre.

Az Árvácska Alapítvány 15, a nevelőotthonában nevelkedő és utógondozott gyermekeke, a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézet hátrányos helyzetű családja és kamasz gyermekeik közül 25-en és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és fejlesztő Központ Sopron hátrányos helyzetű gyermekek 10 fő kapott jegyet a selejtezőre.

Bár az olimpiai kvótát végül nem sikerült megszereznie a magyar csapatnak, a visszajelzések azt mutatják, hogy rendkívül izgalmas meccsen vehettek részt és szurkolhattak a résztvevők.