Hogyan élik a látássérültek a mindennapjaikat?

Hogyan élik a látássérültek a mindennapjaikat?

A Civilút Alapítvány támogatásával a XVIII. kerületi Kassa Utcai Általános Iskolában tartott szemléletformáló előadást Karvai Sándor fogyatékkal élő influenszer. Az előadás segítségével a gyerekek megismerik a fogyatékossággal élők mindennapjait, az akadálymentesség fontosságát. Megtanulják azt is, hogyan tudnak segítséget nyújtani a látássérült embereknek.

Karvai Sándor látássérült influenszer a XVIII. kerületi Kassa Utcai Általános Iskolában tartott szemléletformáló előadást. A gyerekeknek játékos, interaktív formában mutatta meg, hogy élnek a mindennapokban a látássérült emberek. Például hogyan ismerik fel a különböző papírpénzeket, hogyan töltenek maguknak egy pohár vizet vagy hogyan használják a közlekedésben a fehér botot, illetve hogyan sportolnak. Az előadáson mindezt a vállalkozó kedvű gyerekek is kipróbálhatták, sőt, tabuk nélkül kérdezhettek.

Karvai Sándor elmondta, hogy a leggyakrabban a mindennapi élethelyzetekre vonatkozó kérdéseket teszik fel a gyerekek. Arra kíváncsiak, hogy esznek a látássérültek, hogyan öltözködnek, hogyan tudják kiválasztani a ruháikat.

A szemléletformáló előadás célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék a fogyatékossággal élőket. – A szemléletformáló előadások olyan hidak, amelyek közelebb viszik a fogyatékossággal élőket az épekhez. Ezáltal könnyebb lesz az elfogadás – mondta Karvai Sándor.

A szemléletformáló előadásról a Hír Tv tudósítása itt tekinthető meg: