Isztambulban nyílt meg az Alkoss szabadon kiállítás

Isztambulban nyílt meg az Alkoss szabadon kiállítás

A művészet nem ismer határokat! Isztambulban nyílt meg az első nemzetközi Alkoss szabadon pop up kiállítás. A pályázók gyönyörű, színpompás képei lepték el a Liszt Intézet falait.

A Magyar Színházból egészen Törökországig repültek az Alkoss szabadon 2024 – A TE SPORTÉLMÉNYED pályázatának nyertes képei. Az isztambuli Liszt Intézetben az igazgató, Sipos Áron nyitotta meg a kiállítást, ahol Horváth Norbert az Alkoss Szabadon a Fiatal Tehetségekért Alapítvány elnöke és Vári Attila a Civil út Alapítvány kuratóriumának elnöke ismertették az előzményeket. A művészeti pályázat célja az volt, hogy a fiatalokat alkotásra ösztönözze, egy kreatív alternatívát mutasson szabadidejük eltöltésére. A sport éve remek témául szolgált az idei kiírásban, a beküldök a legkülönfélébb élményeiket vitték vászonra. A török közönség külön méltatta a pályaművek sokszínűségét és részletgazdagságát.

Az eseményen részt vett Levent Dirice, Isztambul város alpolgármestere is, és ünnepélyes bejelentésre került, hogy a jövőben Magyarország mellett számos más országban - köztük Törökországban - is szeretnék meghirdetni a lehetőséget az ott élő fiatalok számára.