Itt a Szeretettől Édes Főzősuli első videója

Itt a Szeretettől Édes Főzősuli első videója

Itt a Szeretettől Édes Főzősuli első videója  

Cukorbeteg gyermekeket nevelő családoknak segít a Szeretettől Édes Főzősuli, amelyet a Civilút Alapítvány a Sportos Cukorbetegek Egyesülete szakmai együttműködése mellett indított el. Az online formában elérhető Főzősuli videókban könnyen beszerezhető alapanyagokból készülnek egészséges finomságok, amelyeket a cukorbetegek is fogyaszthatnak. Az első videó már megtekinthető: https://www.civilut.hu/programjaink/videok

Az egészséges táplálkozás lehet szerethető, az egészséges ételek is lehetnek finomak és könnyen elkészíthetőek. Ezt mutatja be a Civilút Alapítvány Szeretettől Édes Főzősuli programja.  A 10+1 videósorozatban családszervezetekkel együttműködésben, Shenker-Horváth Kinga dietetikus, táplálkozástudományi szakember közreműködésével Vrábel Kriszta gasztroblogger készíti el azokat az egyszerű, ugyanakkor ízletes ételeket, amelyeket cukorbetegek is fogyaszthatnak.  

A Szeretettől Édes Főzősuli műsorait augusztus 13-tól a Civilút weboldalán és az alapítvány közösségi média csatornáin (facebook.com/civilutalapitvany, instagram.com/civilut2020) lehet követni. Az első videó már meg is tekinthető: zöldséges-zabpelyhes hamburgerpogácsa készült édesburgonyával, coleslaw salátával. A receptek itt igényelhetők: https://www.civilut.hu/szeretettol-edes

Az alapítvány a programmal nem pusztán a cukorbetegséggel élőknek szeretne segítséget nyújtani, hanem mindenkinek, aki szeretne egészségesebben táplálkozni. Ezért a Főzősuli programba bevonták a családszervezeteket is. A szakmai partner Sportos Cukorbetegek Egyesülete mellett az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja Egyesület, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Női Unió Egyesület, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány, a Szülők Háza Alapítvány is közreműködik a cukorbetegséggel élő gyermekeket nevelő családok edukációs programjában. Támogatóként közreműködik a családbarát KidsOasis Nonprofit Kft. is.  

Az Alapítvány a programmal arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy a cukorbetegség közvetve vagy közvetlenül bárkit érinthet. Ma Magyarországon minden 12 ember közül egy cukorbetegséggel él és az érintettek száma évről-évre emelkedik.  Ezért közös felelősségünk, hogy odafigyeljünk az egészséges táplálkozásra és erre megtanítsuk a gyermekeket is.