Jószolgálati jegyekkel adtunk élményt családoknak és árváknak az evezős EB-n

Jószolgálati jegyekkel adtunk élményt családoknak és árváknak az evezős EB-n

„Tele volt a lelátó napsütéssel, izgalommal és lelkes szurkolókkal.” – így szól az egyik édesanya beszámolója az április végi evezős Európa-bajnokságról, melyre a Civilút Alapítvány segítségével jutott el gyermekével. Az esemény jószolgálati partnereként közel 300 jegyet osztottunk ki.

Történelmi jelentőséggel bírt a 2024. évi evezős Európa-bajnokság és Kontinentális Olimpiai és Paralimpiai Kvalifikációs verseny, hiszen kontinentális viadal 54 éve, kvalifikációs verseny pedig még soha nem került megrendezésre Magyarországon.

A párizsi olimpia előtti egyik legfontosabb evezős megmérettetésére több mint 30 ország 600 sportolója érkezett, akiknek köszönhetően olyan izgalmakkal teli hangulat uralta a verseny hétvégéjét Szegeden, melyet a kilátogató szurkolók szép elmékként őrizhetnek magukban. A lelátón olyan gyermekek és családok szurkolhattak, akik körülményeik miatt a szervezetek közötti összefogás nélkül talán soha, vagy csak nagyon nehezen juthattak volna ehhez hasonló jelentőségű sporteseményre.

– Örömünkre szolgált, hogy a szegedi evezős Európa-bajnoksággal élményt tudtunk szerezni helyi rászoruló családoknak és gyermekotthonok lakóinak. Reméljük, hogy az evezősport szépsége és a verseny jó hangulata talán motivál egy-két fiatalt, hogy elinduljanak a sportolás és az egészséges életmód útján. Köszönjük a Civilút Alapítvány együttműködését a jószolgálati program létrehozásában – mondta el Szántó Éva, a szervezőbizottság igazgatójának és a Nemzetközi Evezős Szövetség végrehajtó bizottságának tagja.

A Fiatal Családosok Klubja, az Egyszülős Központ, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Ágota Alapítvány kapott térítésmentes jegyeket a Civilút Alapítványon keresztül. Küldetésünknek tekintjük, hogy egyenlő esélyeket teremtsünk azok számára, akik valamilyen okból hátrányba kerültek. Jószolgálati partnerségünk egyik alappillére a társadalmi felelősségvállalás és ezen belül a társadalmi befogadás elősegítése.

– Hálás feladat a gyermekek és családok részére kiosztani a jegyeket, igazi sportélményt tudtunk nekik adni. Örömmel vettük a csupa pozitív visszajelzést, ez minket is arra sarkall, hogy folytassuk a jószolgálati együttműködéseket – tette hozzá Vezér Tamás Dániel, a Civilút Alapítvány operatív igazgatója.