Jószolgálati partnerei lehettünk a World Aquatics Úszó Világkupának

Jószolgálati partnerei lehettünk a World Aquatics Úszó Világkupának

A Duna Aréna adott otthont 2023. október 20–22.-ig a World Aquatics Úszó Világkupa rendezvényeinek, amelyen a Magyar Úszó Szövetség felkérése nyomán jószolgálati partnerként segíthetett a Civilút Alapítvány.

A szervezők társadalmi felelősségvállalásának köszönhetően az volt a nemes feladatunk, hogy együttműködő partnereinken keresztül olyan társadalmi csoportoknak nyújtsunk ingyenes részvételi lehetőséget, amelyek egyébként nem, vagy csak rendkívül nehezen juthatnának el ilyen jelentős világversenyre.

A Magyar Úszó Szövetség erre a célra igen nagyvonalúan több mint 1200 jegyet biztosított számunkra, így összesen 23 partnerszervezetünk érdekeit képviselve, 1248 nehezítettséggel élő felnőtt és gyerek izgulhatta végig a világkupa versenyeit.

A nagycsaládosok ugyanúgy részesültek a jegyekből, mint az egyszülős családok, a fogyatékossággal élők, az egészségügyi dolgozók, az állami gondozott gyerekek vagy a cukorbetegek.

Mind a délelőtti, mind pedig a délutáni futamokon megteltek a lelátók, és egy emberként azt harsogta az Aréna: „hajrá, magyarok!”