Kapocs Program Hernádon Karvai Sándorral

Kapocs Program Hernádon Karvai Sándorral

Kapocs Program Hernádon Karvai Sándorral

A Civilút Alapítvány által kidolgozott Kapocs Komplex Program célja a fogyatékossággal élők inklúziójának támogatása és a szemléletformálás. A program keretében Hernádon Karvai Sándor vak motoros, és felesége, Karvai Sándorné Anita tartott az iskolásoknak interkatív előadást a Civilút Alapítvány szervezésében.

A Hernádi Általános Iskolában tartott érzékenyítő előadást Karvai Sándor vak motoros, és felesége, Karvai Sándorné Anita a vakok és gyengénlátók mindennapjairól 2022. október 10-én. Az előadást a Civilút Alapítvány szervezte a Kapocs Komplex Program keretében.

Az interaktív előadáson az iskola két hetedik osztályának tanulói vettek részt, akik a kezdeti megilletődöttség után egyre nagyobb érdeklődéssel vettek részt a közös programban. Kipróbálhatták, milyen fehér bottal és bekötött szemmel sétálni, és „vakon” vizet töltöttek a pohárba. Karvai Sándor beszélt a gyerekeknek a Braille-írásról, amit különböző szemléltető eszközökön meg is nézhettek. Megmutatta a beszélő telefonját és egyéb vakokat segítő tárgyakat is.

A Civilút Alapítvány által kidolgozott Kapocs Komplex Program célja a szemléletformálás és annak bemutatása, hogy a fogyatékossággal élő embertársaink hasznos, értékteremtő tagjai a közösségeknek.

Hernád Nagyközség Önkormányzata is csatlakozott a programhoz, a nyáron egy másik szemléletformáló programot is szervezett ott a Civilút Alapítvány. A KultivÁlom Fesztiválon Agárdi Szilvia látássérült énekesnő lépett fel.

Tovább a fotógalériára