Koncert az esélyegyenlőség jegyében

Koncert az esélyegyenlőség jegyében

Koncert az esélyegyenlőség jegyében

A Civilút Alapítvány Kapocs Komplex Mintaprogramjának keretében Agárdi Szilvia látássérült énekesnő adott koncertet Gyálon, az Arany János Közössági Ház és Városi Könyvtárban.  

A fogyatékossággal élő embertársaink hasznos, értékteremtő tagjai a közösségeknek – ez az egyik legfontosabb üzenete a Civilút Alapítvány Kapocs Komplex Mintaprogramjának. Ennek jegyében rendezték meg Agárdi Szilvia koncertjét május 4-én, az Esélyegyenlőség Napjának előestéjén Gyálon.  

A koncert előtt Vízvári Csilla, a Civilút Alapítvány Kapocs Komplex Mintaprogramjának projektvezetője köszöntötte a szép számmal összegyűlt közönséget. Röviden bemutatta a programot, amelynek célja a fogyatékossággal élők inklúziójának és az esélyegyenlőség megteremtésének a támogatása. Ehhez az alapítvány szemléletformáló, edukációs programokat és rendezvényeket szervez a Kapocs Komplex Mintaprogramhoz csatlakozott településeken.

A koncerten Agárdi Szilvia hangjával meghódította a közönséget. Az énekesnő születése óta látássérült. Bal szemének teljes vaksága mellett a jobb szemének volt látásmaradványa, mára ezt is elveszítette. Mégis sikeres, teljesértékű életet él. Modellként dolgozik, esélyegyenlőségi aktivistaként előadásokat tart és koncertezik. „Elfogadtam önmagam, a hozzám közel állók is elfogadtak, és azon dolgozom, hogy mások is teljes értékű emberként kezeljenek.” – mondta egy interjúban.

Gyál Város Önkormányzata 2021 őszén csatlakozott a Kapocs Komplex Mintaprogramhoz. Az azóta eltelt időszakban többek között a Démoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Egyesülete tartott szemléletformáló előadást az óvodapedagógusoknak Gyálon. Fotók: Arany János Közössági Ház és Városi Könyvtár, Gyál