Megjelent a Civilút új kiadványa

Megjelent a Civilút új kiadványa

Megjelent a Civilút új kiadványa  

A Civilút Alapítvány Odaadó Programjának keretében jelent meg Jászberényi József: Idősügyi kérdések Magyarországon című kötete. A könyvet karácsonyra – a Tisztelet Társasága segítségével – az időseknek ajándékozza az Alapítvány.

Karácsonyra jelent meg Jászberényi József: Idősügyi kérdések Magyarországon című kötete, amelyet a Civilút Alapítvány adott ki. Ahogyan a szerző, az Odaadó Program támogató szakértője az előszóban fogalmaz: a könyvben az idősek mindennapi életét foglalkoztató problémákról ír - a gerontológiai kutató szemével. A konkrét problémákra kínál elsősorban a személyre vonatkozó javaslatokat. „Számomra ezt jelenti az igazi „idősügy”, azokat hívom az „idősügyi” kérdéseknek, amelyek jelentősen foglalkoztatják vagy meghatározzák a jelenlegi magyar, ötven év feletti, erősen heterogén korosztályt.”

A Civilút Alapítvány a könyvekett karácsonyra az időseknek ajándékozza, együttműködésében a Tisztelet Társaságával. Többek között a magányosok karácsonya rendezvényén, az Ódry Árpád Művészotthonban, a szépkorú egyesületekben és a Tisztelet Társasága tagjai között kerül kiosztásra.