Meglátod, mert hallgatod

Meglátod, mert hallgatod

26  ismert zenész, zenei formáció és előadóművész csatlakozott a Civilút Alapítvány „Meglátod, mert hallgatod!” elnevezésű kezdeményezéséhez. A figyelemfelhívó és egyben szemléletformáló kampány célja, hogy a zene segítségével „láthatóvá tegye” a nehezítettséggel vagy fogyatékossággal élő zenei alkotókat, művészeket.

A hallás nemzetközi napján, március 3-án indította el a Civilút Alapítvány a „Meglátod, mert hallgatod!” figyelemfelhívó, szemléletformáló kezdeményezését. Olyan zenei lejátszási listát állítottak össze, amelyen a nehezítettséggel vagy fogyatékossággal élő zenészek, előadóművészek alkotásai gyűjtötték össze. A listában hazai és nemzetközi, klasszikus és kortás alkotók művei egyaránt megtalálhatók. A különleges zenei válogatás itt hallgatható meg: https://open.spotify.com/playlist/16BLDueNe6uQNWx7lJp8XE

A kezdeményezés célja, hogy bemutassa, a fogyatékossággal élő emberek értékteremtő tagjai a közösségnek. A zene erre kiváló lehetőség, hiszen olyan egyetemes kincs, ami része az életünk, meghatározza a napjainkat, összeköt bennünket. A „Meglátod, mert hallgatod!” kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy amikor zenét hallgatunk, akkor se feledkezzünk meg nehezítettséggel vagy fogyatékossággal élő zenei alkotókról, művészekről, akiknek az élményt köszönhetjük. Ne csupán hallgassuk a zenét, de lássuk mögötte az embert.

A Civilút alapítvány személetformáló kezdeményezéséhez számos ismert zenész, zenei formáció és előadóművész csatlakozott már:

Anima Sound System, Agárdi Szilvia, Back II Black, Czutor Zoltán, Deák Bill Gyula, Ember Márk, Irie Maffia, Janicsák Veca, Junkies, Kovács Nagyember László, Kökény Attila, Lukács Peta, Molnár Ferenc Caramel, Nagy Adri, Nagy Feró és a Beatrice, Oláh Gergő, Pásztor Anna, Péterfy Bori & Love Band, Road zenekar, Szekeres András, Vilkó, The Anahit, Tóth Gabi, Tóth Vera, Vastag Tamás, Veréb Tamás.

Köszönet a nyitottságukért és segítőkészségükért!

A Civilút Alapítvány a kampány részeként elindította TikTok-csatornáját is, ahol a jövőben szemléletformáló edukációs tartalmakat osztanak meg. A könnyed hangulatú videókban Karvai Sándor fogyatékossággal élő influenszer és Kondákor Zsófia színésznő mutatja be a fogyatékossággal élők mindennapjait.