Megtartotta alakuló ülését a Fogyatékosságügyi Tanácsadó Testület

Megtartotta alakuló ülését a Fogyatékosságügyi Tanácsadó Testület

A hazai fogyatékosságügy különféle területein tevékenykedő szervezetek képviselőiből álló Fogyatékosságügyi Tanácsadó Testület a fogyatékossággal élő személyek alapvető jogainak biztosát segíti, mely testületbe mások mellett a Civilút Alapítvány is felvételt nyert.

„Fontosnak tartom a vizsgálatok mellett és azokon túl is, hogy a nyilvánosság figyelmét a fogyatékossággal élők helyzete felé fordítsam. Célom, hogy az általános, alapjogi aspektusú problémafelvetéssel, a lehetséges megoldások körvonalazásával elősegítsem a fogyatékossággal élőket megillető jogok, a jogegyenlőség és az esélyegyenlőség érvényesítését, ennek nyomán pedig az egyéni sérelmek orvoslását. Folyamatosan figyelemmel kísérem a fogyatékossággal élők helyzetét, a társadalmi-gazdasági mozgásokat, nyomon követem a nemzetközi emberi jogi diskurzust, így az Európai Unió, az ENSZ és az Európa Tanács által megfogalmazott ajánlásokat, állásfoglalásokat, stratégiákat és programokat különböző fórumokon. Elképzelésem szerint ebben a felelősségteljes munkában jelentős segítséget tud majd nyújtani a Fogyatékosságügyi Tanácsadó Testület tagjainak különleges szaktudása.” –  hangsúlyozta köszöntő beszédében dr. Kozma Ákos ombudsman.

A Civilút Alapítvány elnöke, Ruttkay Réka is részt vett október 3-án az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, Dr. Kozma Ákos ombudsman elnökletével megtartott alakuló ülésén.