Millió lépés az életért

Millió lépés az életért

Millió lépés az életért  

A Civilút Alapítvány is csatlakozott a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által meghirdetett Millió lépés az életért kihíváshoz, amelynek célja hogy az egészséges és szervátültetett emberek együtt mozduljanak meg egy jó ügyért: az egészségért.  

Együttműködő partnerünk, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége egy társadalmi célú közösségi aktivitást és egészség kampányt indított, amely a rendszeres mozgás népszerűsítésén keresztül megismerteti a résztvevőkkel a szervátültetés történetét és szervátültetésen átesett emberek életét. A programot adománygyűjtéssel is társítják a COVID sújtotta szervátültetett gyermekek és felnőttek megsegítésére, valamint a betegedukációs és egészséges életmódot oktató programjaik támogatására.  

A programban való részvétel egyénileg vagy 5 fős csapatokban lehetséges, regisztrálni a https://www.milliolepes.hu/ oldalon lehet.  

A programban a séta vagy futás mellett 113 féle különböző mozgásforma lépésszámmá alakítására lesz lehetőség a kerékpározástól az úszáson, vitorlázáson át akár a táncig. Ezeket a milliolepes.hu weboldalon vagy a „milliólépés” okostelefonos alkalmazás segítségével lehet rögzíteni. A program október 30-ig tart.