Nagy sikere volt a kutyás érzékenyítő programnak

Nagy sikere volt a kutyás érzékenyítő programnak

Nagy sikere volt a kutyás érzékenyítő programnak

Tatárszentgyörgy Község Önkormányzata és a Civilút Alapítvány együttműködésében, a Kapocs Komplex Mintaprogram keretében terápiás- és munkakutyák segítségével az akadályozottságban élők életének mindennapjaiba tekinthettek be a településen élő gyermekek.

A terápiás- és munkakutyák az Azúr Segítőkutyás Egyesülettől érkeztek és a Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ trénereinek segítségével bemutatták, hogy hogyan segítik az akadályozottságban élők mindennapjait. A Kapocs Komplex Mintaprogramunk keretében megtartott interaktív előadás során a tatárszentgyörgyi gyerekek sok-sok hasznos információt kaptak a terápiás állatokról és a velük való foglalkozásról is.

A Kapocs Komplex Mintaprogram célja éppen az, hogy megismertesse a közösséget a fogyatékossággal élők mindennapjaival, bemutassa, hogy hasznos, értékteremtő tagjai a közösségeknek. A program megvalósításában önkormányzatokkal, köznevelési intézményekkel és fenntartóikkal, valamint évtizedes fogyatékos szakmai és érdekvédelmi múlttal rendelkező társadalmi szervezetekkel dolgozik együtt a Civilút Alapítvány.