Odaadó-díjátadó gála 2023

Odaadó-díjátadó gála 2023

Odaadó-díjátadó gála 2023

Idén októberben immár harmadjára ünnepeltük azokat a hétköznapi hősöket, akik áldozatos munkájukkal és kitartásukkal mutatnak példát a többségi társadalom számára. A jelölés önmagában és a díj azért is képviselnek kivételes értéket, mert a jelölteket civil szervezetek terjesztették fel az általunk fekért zsűri számára.

Alapítványunk értékteremtésének egyik fontos eleme, hogy olyan civil szervezetekkel működünk együtt, amelyek évtizedes szakmai múltjuk eredményeként érdekvédelmi közösséggé váltak az idősügy, a családügy, a fogyatékosügy és a gyermekvédelem területein.

Idén először Közönségdíj kategóriában is kiosztottuk az Odaadó-díjat. Kisfilmeket készítettünk a zsűri által kiválasztott 12 jelöltről, akikre Facebook-felületünkön lehetett szavazni.

A 2023-as Odaadó-díjátadó gálát október 16-án, a Budapest Music Centerben rendeztük meg. A zsűri elnöke, Dr. Lovászy László Gábor és a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke, Ruttkay Réka Közösségi, Életmű, Ifjú példakép, valamint idén először Közönségdíj kategóriákban adták az Odaadó-díjakat. Rendezvényünkön beszédet mondott dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa, Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és Dr. Lovászy László Gábor. Az est háziasszonyaként alapítványunk kurátora, Gulyás Andrea szólította színpadra a felterjesztő szervezetek vezetőit, hogy laudációjukat elmondhassák, majd a díjazottakat. A rendezvény végén a jelölteket is méltattuk, akik munkáját oklevél átadásával ismertük el.

2023-ban a szakmai zsűri tagjai Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke, Prof. Dr. Kempler Péter, a Közép-európai Diabetes Társaság elnöke, Schmitt Petra, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. fenntarthatósági menedzsere, Dr. Szabó Zoltán, alapítványunk kuratóriumi tagja és Dr. Lovászy László Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa ítélték oda a díjakat. Az Odaadó-díjátadó fővédnökének idén Fülöp Attilát, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárát kértük fel.

A rendezvényen Ruttkay Réka, alapítványunk kuratóriumi elnöke bemutatta a Varázsceruza - Hagyj nyomot a világban Pásztor Annával című fogyatékosügyi adománygyűjtő, tehetségkutató és tehetséggondozó programunkat, amely zenei területen keresi a fogyatékossággal élő tehetségeket. A három bejutott előadó/formáció három hónapos mentorálási időszak keretein belül kap szakmai támogatást Pásztor Anna mentor vezetésével, Szebényi Dániel producer segítségével. A program céljaként a mentoráltak közös dalt szereznek, amely március idusán kerül bemutatásra.

2023-ban Odaadó-díjat kapott:

Közösségi kategóriában:

- A siket és nagyothalló személyek esélyegyenlősége érdekében végzett odaadó munkája elismeréseként Dr. Laczka Zsanett,

- Az idősekért, a nyugállományú katonákért végzett odaadó munkája elismeréseként Dr. Gruber Nándor,

- A szívbetegséggel élő gyermekekért végzett odaadó munkája elismeréseként Beck Monika,

Ifjú példakép kategóriában:

- A hallássérültekért végzett odaadó és önkéntes munkája elismeréseként Dr. Loványi Eszter.

Életmű kategóriában:

- Az értelmükben akadályozott gyermekekért végzett évtizedes odaadó munkája elismeréseként Zsigmond Ildikó,

- A hallássérült gyermekek integrációjáért végzett évtizedes odaadó munkája elismeréseként Muraközy Andrea,

- A cukorbetegekért végzett évtizedes odaadó munkája elismeréseként Dr. Harcsa Eleonóra.

Közönségdíj kategóriában:

- Az autizmussal élő emberekért végzett odaadó és önkéntes munkája elismeréseként Szántó Tamás.