Önkéntesnek lenni jó!

Önkéntesnek lenni jó!

Önkéntesnek lenni jó!

A Civilút egyik célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi és az egyéni felelősségvállalás fontosságára. Szerintünk ennek egyik legjobb kifejezési formája az önkéntesség, amikor önzetlenül segítesz másoknak és magadnak is.

Sokan úgy gondolják, az önkéntesség csak ingyenmunka. Mi ezt a szemléletet szeretnénk megváltoztatni. Mert az önkéntesség segítségnyújtás, a segítő szándék kifejezése mindazok támogatása, akiknek erre szükségük van. Az önkénteskedés kezedbe adja a lehetőséget, hogy életeket változtass meg.

Mutatunk néhány egyszerű lehetőséget az önkéntességre:

  • Adj vért. A véradás önkéntes és segítesz vele másoknak, életeket menthetsz vele.
  • Vásárolj hazai terméket, a boltokban keresd például a hazai gazdák által termelt élelmiszereket. Ez is egy önkéntes vállalás, amellyel másoknak segítesz.
  • Ha sétálni, kirándulni mész az erdőbe, parkba, vigyél magaddal szemetes zsákot, gumikesztyűt és szedd össze a szemetet.
  • Keresd fel a közeledben lévő állatmenhelyet. Mindig szívesen fogadnak önkénteseket, akik segítenek elmosogatni az állatok etető-itató edényeit, vagy megsétáltatják a kutyusokat.

Ilyen egyszerűen tudsz önkéntesen segíteni másoknak, és ez neked is rengeteg plusz energiát ad. Mert önkéntesnek lenni jó!