Kapocs Komplex Mintaprogram Albertirsán

Kapocs Komplex Mintaprogram Albertirsán

Partnerségi megállapodást kötött a Civilút Alapítvány és Albertirsa Önkormányzata

Albertirsa Város Önkormányzata is csatlakozott a Civilút Alapítvány által indított Kapocs Komplex Mintaprogramhoz, amelynek célja a fogyatékossággal élő emberek társadalmi inklúziójának erősítése, a szemléletformálás, a fogyatékos honfitársainkkal szembeni előítéletek csökkentése.

Partnerségi megállapodást kötött a Civilút Alapítvány Albertirsa Város Önkormányzata a Kapocs Komplex Mintaprogram elindításáról. Ezzel a városban is elindult a Civilút Alapítvány által kidolgozott, átfogó program.

A Kapocs Komplex Mintaprogram célja a fogyatékossággal élők esélyegyenlőségének a megteremtése, a fogyatékossággal élő embereknek a társadalom szövetébe történő sikeres integrációja és inklúziója. Ennek érdekében a program része a többségi társadalom szemléletváltozásának elősegítése és érzékenyítése az edukáció eszközével.

Az együttműködés részeként a Városnapon az IRMÁK Nonprofit Kft. Speciális Otthonban  filmvetítést tartottak, Balla Dávid: Ne bámulj már! című díjnyertes filmjét mutatták be. A vetítés után Terhes Hanna Sárával, a film egyik szereplőjével beszélgethettek az érdeklődők.