Povázsayné Kovács Mariann odaadással dolgozik a gyermekekért Odaadó díj Életmű kategória 2022

Povázsayné Kovács Mariann odaadással dolgozik a gyermekekért Odaadó díj Életmű kategória 2022

Povázsayné Kovács Mariann odaadással dolgozik a gyermekekért Odaadó díj Életmű kategória 2022

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő Károlyi István Gyermekközpont ajánlására, a zsűri döntése alapján Életmű kategóriában Odaadó díjban részesült 2022-ben Povázsayné Kovács Marianna, a Különleges Gyermekotthon otthonvezetője. A díjazottat Páger Pál Attilát, a Károlyi István Gyermekközpont igazgatója méltatta a díjátadón.

A gyermekvédelem soha nem könnyű terület. Azon belül a különleges gyermekotthonban lévő feladatellátás több mint nehéz, és mégis egyben „különleges”! Povázsayné Kovács Mariann 2003 óta dolgozik a Gyermekközpontban, és 2008 óta, mint otthonvezető végzi kiemelkedő munkáját, mai nyelven fogalmazva: ő az etalon. A munka végzése, a munkájának minősége és kiemelkedő személyisége méltán teszi őt példaértékűvé. A feladatbírása már-már legendás, hiszen nem ismer olyat, hogy nem lehet, nem tudjuk, vagy nem lehet megoldani. Egyik kedvenc szavajárása: „Nem baj, ezt is megoldjuk!” Kollégái és vezetőtársai egyaránt bizalommal és tanácsait megfogadva keresik fel.

A rábízott gyermekeket és fiatalokat olyan biztonsággal, szeretettel és egyben következetes neveléssel neveli, támogatja és szereti, hogy minden gyermek átérzi az érzelmi biztonság minden nyugtató másodpercét. Mosolyával minden gyermek bánatkönnyeit örömkönnyekké varázsolja. Személyiségéből áradó meghittség és béke egyaránt elvarázsol kicsit és nagyot.

Munkájára kiemelkedően jellemző, hogy a nap huszonnégy óráját lefedi mindazzal a gondoskodással, ami lényéből sugárzik. Szakmai tudása mind a gyermekfelügyelők, mind a nevelők és a vezető társak munkájában megjelenik, hiszen az általa képviselt értékes tapasztalat több ízben előrelendített nem egy munkafolyamatot.

Povázsay Kovács Mariann számomra is egy minta. Tőle csak tanulni lehet. Nyugalma és szakmai odaadása az elkövetkező nemzedékek számára is egy reményt ad. Megtisztelő számomra, hogy együtt dolgozhatom vele, hálával tartozom neki, hogy mindig lehet rá számítani – fogalmazott Páger Pál Attila.