Sport témában hirdetett művészeti pályázatot az Alkoss szabadon!

Sport témában hirdetett művészeti pályázatot az Alkoss szabadon!

A TE sportélményed! címmel hirdetett a mai napon művészeti pályázatot az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány, melyhez megvalósító partnerként nagy örömmel csatlakozott a Civilút Alapítvány is. A kiírás a mozgás és a kreatív foglalkozás fontosságára hívja fel a figyelmet. Megtisztelő, hogy idén szervezetünk is segítheti azt az áldozatos munkát, amit az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány immár harmadik éve folytat.

Tavaly több mint 1200 fiatalt ösztönöztek, hogy ecsetet ragadjon. Bízunk benne, hogy ezt a számot idén még tovább tudjuk növelni, és a fogyatékkal élő tehetségeket is alkotásra tudjuk hívni.

A Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke, Vári Attila szerint a sport és a művészet kéz a kézben járnak. Gyerekkorában noha ő is gyakran ragadott festőecsetet, hamar kiderült, hogy a labdát jobban forgatja. Szülőként azt látja, hogy az iskola utáni időt a fiatalok nem mindig töltik el tartalmasan, ezért is tartja érték-teremtőnek az Alkoss szabadon munkáját.

„A mozgásnak közösségépítő ereje van, éppen ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a parasport is megfelelő figyelmet kapjon. A testi és lelki egészségünk szoros kölcsönhatásban állnak egymással, ezért is nagyszerű a sport és a művészet találkozása ebben a programban. Arra szeretnék buzdítani minden ép és fogyatékkal élő alkotót, csatlakozzon a pályázathoz!” – nyilatkozta a Civilút Alapítvány elnöke.

A pályázati kiírás részletei

A pályázatra három korcsoportban várják 8-20 év közötti fiatalok jelentkezését, kedvenc sportélményük megfestésével vagy rajzolásával április 22-ig. Az első helyezettek mindhárom kategóriában Alkoss szabadon kiállítással egybekötött római utazáson vehetnek részt, a legjobb alkotásokat elárverezik, és a bevételből óvodák számára vásárolnak fejlesztő eszközöket.

A zsűriben helyet kapott a Civilút Alapítvány elnöke, Vári Attila is, aki izgatottan várja, milyen egyedi látásmódban érkeznek pályaművek.

A nyertes alkotások 2024-ben az eddigieknél is szélesebb közönség számára válnak elérhetővé, miután több Európában lévő Magyar Kulturális Intézet is szívesen szervez kiállítást a bemutatásukra. Emellett a nyár folyamán hazai helyszíneken is bemutatkoznak a pályaművek, majd egy Budapesten szervezett exkluzív eseményen árverezik el a műveket, és a bevételből rászoruló óvodákat támogat az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom és vezetője, Barát Hella közreműködésével az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány.

Értékes díjak

A fődíj mindhárom korosztályban egy-egy utazás az örök városba, Rómába, az Alkoss Szabadon Alapítvány felajánlásával. Emellett Budapest Park koncertjegyek, páros Sziget napijegyek, Avalon Park élménynap, CarolynArts alkotói workshop, nagy értékű alkotó csomag, múzeumpedagógiai foglakozások, InspiKid workshop és box, FTC labdarúgó mérkőzés skybox részvétel és ajándékcsomag, valamint REGIO JÁTÉK ajándékutalvány is gazdára talál majd.