Stratégiai partnerünk az Egyszülős Központ is

Stratégiai partnerünk az Egyszülős Központ is

Stratégiai partnerünk az Egyszülős Központ is

A Civilút Alapítvány a Puskás musical jószolgálati partnereként augusztusban az előadás próbáján vendégül látta az Egyszülős Központ nyári táborában nyaraló gyerekeket. Nemcsak az előadásba pillanthattak be a gyerekek, de a szünetben a színpadot is birtokba vehették.

Az együttműködés a Varázsceruza jótékonysági akció keretében folytatódott: a Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány által működtetett Egyszülős Központban szeptember 30-ig leadhatók a sérült gyermekeknek szánt színes ceruzák, rajzeszközök.

Az eddigi sikeres programok és a jó tapasztalatok alapján immáron „hivatalossá” vált a két civil szervezet együttműködése, az erről szóló megállapodást 2020. szeptember 24-én írta alá Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője és Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A tervek szerint az Egyszülős Központ is részt vesz a Civilút Alapítvány által indított, a mentális egészségről szóló szemléletformáló, edukációs programban, hogy ezzel is segítsük az egyedülálló szülőket. A program célja, hogy minél többen felismerjék a mentálhigiéné fontosságát, megfelelő mennyiségű és minőségű információt kapjanak a mentális egészségről és a mentális betegségekről.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és a Civilút Alapítvány a jövőben ezen program mentén is közösen dolgozik az együttműködési megállapodás szellemében.