Szandi a Varázsceruzáról a Mokkában

Szandi a Varázsceruzáról a Mokkában

Szandi a Varázsceruzáról a Mokkában

A TV2 Mokka című reggeli műsorának vendége volt Szandi, a népszerű énekesnő és Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora, akik a Varázsceruza jótékonysági gyűjtésről beszélgettek. A jótékonysági gyűjtést a Mokka is támogatta, rajeszközöket adományoztak.  

Mindig is fontos volt számomra jó ügyek mellé állni. Évek óta együttműködöm a Civilút Alapítvánnyal, örömmel segítem a munkájukat, amivel fogyatékkal élő gyermekeket támogatunk – mondta a műsorban Szandi. Hozzátette azt is, hogy szerinte az ismert embereknek kötelességük felhívni a figyelmet a rászorulók megsegítésére. Egy doboz színes ceruzával mosolyt varázsolhatunk a sérült gyerekek arcára – hangsúlyozta az énekesnő.  

Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora pedig elmondta, hogy a kezdeményezés célja, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtsenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára, ezzel is mosolyt varázsolva az arcukra. Az összegyűjtött rajzeszközöket az Alapítvány szeptember 12-én, a Sérült Gyermekek Napján, a Fővárosi Állat-és Növénykertben adja át az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ).  

- A Civilút Alapítvány azért választotta éppen a rajzeszközöket, mert így mindenki, aki szeretne, lehetőségei szerint hozzá tudj járulni a kezdeményezéshez – akár már egy doboz ceruzával, vagy annak az árával. Fontos szempont volt az is, hogy a színes ceruzákkal az ép gyermekekhez is közelebb tudjuk vinni az adományozást. Ha felajánlanak egy-egy doboz színes ceruzát vagy rajzeszközt, akkor ők is átélik az „adni öröm” érzését, részesei lesznek a társadalmi jóságnak – emelte ki.  

Az idei kezdeményezést a TV2 Mokka is támogatta: a műsor végén színes ceruzákat, rajzeszközöket adott át a két műsorvezető.    

A Civilút Alapítvány Varázsceruza jótékonysági akciója pénzadománnyal is támogatható.  Számlaszám: GRÁNIT Bank Zrt. 12100011-10545117. (A közlemény rovatba írja be: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből az Alapítvány megvásárolja a színes ceruzákat a fogyatékossággal élő gyermekek számára.  

Fotó:  Szandi hivatalos oldala, Facebook