Szemléletformálás a Tranzit Fesztiválon

Szemléletformálás a Tranzit Fesztiválon

A Civilút Alapítvány is részt vett Tihanyban a Tranzit Fesztiválon, Magyarország legnagyobb közéleti rendezvénysorozatán, amely arra törekszik, hogy erősítse a párbeszédet a közéletet érintő legfontosabb kérdésekben a hazai kulturális-, közéleti- és gazdasági élet szereplői körében, és közösségi teret teremtsen a közjóért tenni akaróknak.

„Hogy mi a Tranzit? Közösség, vitafórum, baráti társaság, szórakozás? Mindez egyben. 

Egy hely a cselekvőknek. 

A hely, ahol a vélemények találkoznak.

A hétvége, ahol a gondolatok ütköznek” – fogalmazták meg a szervezők a Tranzit alapgondolatát.

A Civilút sokrétű szakmai programját kreatív eszközökkel mutatta be a nagyszámú felnőtt és gyerekközönségnek “Ne sülj fel, frissülj fel!” szemléletformáló játéka révén, amellyel könnyed, szórakoztató módon adtak át alapvető ismereteket a fogyatékossági típusokkal, nehezítettségekkel kapcsolatosan. A játék egyben figyelemfelkeltő aktivitás a fogyatékossággal élő emberek integrációjáért és a társadalmi felelősségvállalásra buzdításárét. 

A gyerekek nagy örömmel fogadták a sátrunknál Lakatos Norbert látássérült lufihajtogatót, aki dacára annak, hogy nem lát, kutyákat, cicákat, sőt, még katicabogarakat is hajtogatott színes lufikból, és még arra is maradt energiája „lufiszobrászkodás” közben, hogy meséljen a hétköznapjairól. Megtudhatták az érdeklődők, hogy milyen kihívásokkal teliek napjai látássérült emberként nap mint nap. 

Az alapítvány a fesztivál látogatóinak számára részletesen mutatta be Odaadó-programját, amellyel a szépkorúaknak nyújtanak hatékony tudást és egyben segítséget az időskori kérdésekben, de bemutatkozott a cukorbetegeknek és egészséges életmódra vágyók számára szóló Szeretettől Édes Főzősuli is.