Szeretettől Édes Főzősuli a TV2 Mokkacionban

Szeretettől Édes Főzősuli a TV2 Mokkacionban

Szeretettől Édes Főzősuli a TV2 Mokkacinoban

Vrábel Krisztina gasztroblogger és Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora a Civilút Alapítvány Szeretettől Édes Főzősuli programját mutatták be a TV2 Mokkacino című műsorában.

A Civilút Alapítvány 2021-ben indította el a Szeretettől Édes Főzősulit, hogy az edukációs videókkal és a Főzősuli Kisokos című kiadvánnyal gyakorlati segítséget adjon a cukorbeteg gyermeket nevelő családoknak. A programot 2022-ben is folytatja az Alapítvány, újabb videók és receptek segítségével mutatják be, hogy az egészséges táplálkozás szerethető, gyorsan és egyszerűen elkészíthetők azok a finomságok, amelyeket a cukorbetegek is fogyaszthatnak.

Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora a műsorban is elmondta, hogy Magyarországon közel 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg ember él, és a szakemberek további 500 ezer főre becsülik azoknak a számát, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen. A diagnosztizált cukorbetegek 96 százaléka úgynevezett II-es típusú diabéteszben érintett, ezt felnőttkori cukorbetegségnek is szokták nevezni.

A Szeretettől Édes Főzősuli célja, hogy az érintettek hasznos segítséget és információkat kapjanak az egészséges, diétás táplálkozással kapcsolatban. A beszélgetés ide kattintva nézhető meg: Szeretettől Édes Főzősuli a TV2 Mokkacionban 

További részletek kattintson ide: Szeretettől Édes Főzősuli