Színházi élmény hallássérülteknek

Színházi élmény hallássérülteknek

Színházi élmény hallássérülteknek

A Civilút Alapítvány, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) és a MusicalNeked Produkció együttműködésének eredményeként 2022. szeptember 18-án jelnyelvi tolmácsolással mutatták be a Kőszívű - A Baradlay-legenda című előadást. A szervezők ezzel az előadással köszöntötték a Jelnyelv Nemzetközi Napját, amelyet szeptember 23-án tartanak világszerte.

A Civilút Alapítvány a MusicalNeked Produkció jószolgálati partnereként elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal és nehezítettséggel élő emberek számára is minél szélesebb körben elérhetővé tegye a színházi előadások élményét.

- A tavalyi évben a Puskás, a musical előadás akadálymentesítésében vettünk részt, amelyet egy-egy alkalommal jelnyelvi tolmácsolással, illetve audionarrált formában mutattak be. Idén, mintegy hagyományteremtő szándékkal, a Jelnyelv Nemzetközi Napja alkalmából – együttműködve a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) és a MusicalNeked Produkcióval – siket és nagyothalló, jelnyelvet használó nézők számára biztosítottuk az akadálymentesített előadást – mondta Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora.

Az előadáson a szervezők jóvoltából az Alapítvány vendégül látta a Magyar Ezüstcipő Hallássérült Fiatalok Focisuli Alapítvány növendékeit, a SINOSZ tagjait és a Hallássérültek Kultúrájáért Alapítvány képviselőit.

A látványos és lendületes előadást Takács Erika jelnyelvi tolmács jelelte a siket és nagyothalló, jelnyelvet használó nézők számára.

Az előadáson Erzsébet királyné szerepében Miklósa Erikát láthatták a nézők, a Baradlay család tagjait Polyák Lilla, Ember Márk, Fehér Tibor és Veréb Tamás formálta meg. A darabban színpadra lépett mások mellett Feke Pál, Gubik Petra, Kovács Gyopár, Náray Erika, Berettyán Sándor, Csonka András, Serbán Attila, Katona Kinga, Nagy Sándor, Chajnóczki Balázs. Az előadás végén több színművész jelelve is megköszönte a nézők figyelmét és a tapsot.

Tovább a fotógalériára