Szívbeteg gyermekek is eljutottak a Kőszívű – a Baradlay-legenda előadására

Szívbeteg gyermekek is eljutottak a Kőszívű – a Baradlay-legenda előadására

A látássérült emberek után a szívbeteg gyermekek is színházi élményhez jutottak a Civilút Alapítvány közreműködésével. Az októberi előadásra húsz tiszteletjegyet osztottunk ki.

A gyerekek izgatottan, csillogó szemekkel léptek be október 15-én az Erkel Színház kapuin. Hetek óta várták, hogy megnézhessék a Kőszívű – a Baradlay-legenda előadását, melyben olyan színészek elevenítették meg a jól ismert történetet, mint Polyák Lilla, Miklósa Erika, Veréb Tamás, Feke Pál, Fehér Tibor, Ember Márk és más neves művészek.

Az álom valóra vált, a Civilút Alapítvány és a Szív Bajnokai Alapítvány szervezésében 20 db tiszteletjegyet kaphattak a szívbeteg gyermekek és családjaik.

A három Baradlay fiú, Ödön, Richárd és Jenő, valamint édesanyjuk fordulatos, izgalmas története az 1848/49-es forradalom és szabadságharc viharában. Jókai Mór regényének musical adaptációja, a Kőszívű – A Baradlay-legenda a mindent legyőző testvéri és anyai szeretetről, a haza szolgálatáról és a szerelem erejéről tanúskodik. Az előadás kezdetén Szabó László köszöntötte a vendégeket.