Te hogy tartod kordában a vércukorszintedet? – Ma van a Diabétesz világnapja!

Te hogy tartod kordában a vércukorszintedet? – Ma van a Diabétesz világnapja!

November 14. a cukorbetegek világnapja, ez alkalomból a világ figyelme a diabétesz kialakulásának megelőzésére, illetve a már meglévő betegség szinten tartására fókuszál. Nemrég a Civilút Alapítvány is részt vett a CEOSZ rendezvényén a Néprajzi Múzeumban, ahol a megfelelő cukorszinté volt a főszerep.

A Civilút Alapítvány a Sportos Cukorbetegek Egyesületével közösen kidolgozott programmal, a Szeretettől Édes Főzősuli bemutatásával és népszerűsítésével készült a világnap alkalmából kilátogató érdeklődőknek. A programban az alapítvány bemutatja, hogy az egészséges táplálkozás lehet szerethető, az ételek könnyen beszerezhető alapanyagokból, egyszerűen elkészíthetők. 

A Shenker-Horváth Kinga dietetikus, valamint Vrábel Kisztina gasztroblogger szakemberek által összeállított receptek megfelelő arányban tartalmaznak zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és fehérjéket,  s nem csupán egészségesek, hanem garantáltan finomak is, így a család minden tagja meglelheti benne a legkedvesebb falatokat és ízeket.